Bedste frontbetjente vaskemaskine

Når man skal man have en god vaskemaskine er der selvfølgelig mange krav der skal opfyldes. Vaskemaskinen skal:

 • Have energiklasse, vaskevene og centrifugeringsevne A
 • Være så lydløs som muligt
 • Have en god pris
 • Have en holdbar motortype
 • Fungere hver dag

LG F1496TDA3

Pris: 6.495

Tekniske detajler

 • Energiklasse: A+++
 • Vaskeevne: A
 • Centrifugeringsevne: A
 • Årligt strømforbrug: 175 kWh/år
 • Årligt vandbrug: 11000 liter
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger/min
 • Lydniveau ved vask: 54 dB(A)
 • Lydniveau ved centrifugering: 75 dB(A)
 • Motortype: DirectDrive Kulfri

Beskrivelse

Ifølge Tænk.dk (testvinder 2014) er vaskemaskinen LG F1496TDA3 den bedste du kan få fat i. Rent teknisk har den en tromle volume på 8 liter, en vaskekapacitet på op til 8 kilo, og er energiklasse A+++. Tromlen er lavet af rustfrit stål, så den holder længe.

Vaskemaskinen indeholder 3 super smart teknologier eksklusivt hos LG.

6 MOTION

6 Motion er en teknologi hvor vaskemaskinen vasker og laver forskellige tromlebevægelser for at optimere vaskevnen. Dette kan også justeres via en knap på fronten af maskinen. For at se det i aktion, kan du se en video her.

DirectDrive

I en konventionel vaskemaskine sidder motoren til tromlen separat, med DirectDrive fra LG sidder motoren direkte på tromlen. Dette giver lavere støj ved brug, og reduceret rystelser. Desuden får du også højere pålidelighed. For at se en forklaring, klik her.

LG Smart Diagnosis

Hvis din vaskemaskine holder op med at fungere eller fejler, kan du bruge din smartphone (iOS eller Android), til at finde ud af hvad det er galt. Alt du skal gøre, er at sørge for at hente den app du skal bruge, og så placerer du bare din telefon på vasketilstandknappen foran på vaskemaskinen. Så kan du vurdere om du selv kan løse det, eller du skal have professionel hjælp. For at se hvordan det virker, så se denne video.

Den har 13 vaskeprogrammer: Bomuld, Bomuld, økonomi, Syntetisk, Blandet, Finvask, Håndvask / Uld, Kvikvask 30 min, Baby Care, Skin Care, Outdoor, Storvask, Intensiv 60 min, Skylning + centrifugering. Så der er rigeligt med tilpasning til den specifikke vask.

Desuden er denne vaskemaskine også god til store familier. Den kan vaske alt slags tøj, lidt beskidt, eller super beskidt. Den har plads til rigtig meget tøj. Den bruger ikke særlig meget strøm eller vand. Og er derfor perfekt til alle større familier. Prisen på vaskemaskinen er 6.495 kroner.

Udover at have været bedst i test 2014 hos Tænk.dk, er brugerne generelt også meget glade for den. Den scorer i gennemsnit 4.7/5 på Whiteaway.com, en glad og tilfreds bruger skriver for eksempel:

”Meget støjsvag og endda super energivenlig vaskemaskine. Mit tøj føles blødere og friskere end det før har gjort! Kan kun anbefale denne vaskemaskine… Det eneste jeg mangler er at den kunne vaske ved 30 grader. ”

Skal du købe den?

Hvis du søger en af LG’s allerbedste vaskemaskine med fantastiske funktioner som gør den både meget energi- og vandeffektiv. Samt den har rigtig mange programmer at vælge i mellem. Ikke nok med det, er den testvinder i 2014 hos Tænk.dk, og derfor kan vi varmt anbefale den, til enhver der overvejer at købe den.

Miele WDA100 NDS

Pris: 5.499

Tekniske detajler

Energiklasse: A++

Vaskeevne: A

Centrifugeringsevne: B

Årligt strømforbrug: 179 kWh/år

Årligt vandbrug: 10560 liter

Vaskekapacitet: 7 kg

Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger/min

Lydniveau ved vask: 54 dB(A)

Lydniveau ved centrifugering: 77 dB(A)

Motortype: Kulfri

Beskrivelse

Hvis pengepungen ikke rækker, men du stadig vil have en god vaskemaskinen, skal du måske kigge på Tænk.dk Testvinder 2015. Nemlig, Miele WDA100 NDS. Den er 1.000 kroner billigere end LG’s modstander. Lad os starte med at kigge på specifikationerne.

Den støjer 54 dBA ved vask, og 77 dBA ved centrifugering. Årligt energiforbrug ligger på 179 kWh/år (det er cirka 355 kroner om året) som placerer den i energiklasse A++. Den bruger årligt 10560 liter i vandforbrug. Det er på niveau med de andre vaskemaskiner i samme kategori som ligger mellem 9400 og 11000 liter. Den har en centrifugeringsevne B, som giver tøjet en restfugtighed på 52%. Desuden er vaskekapaciteten 7 kilo. Motortypen er traditionel, det resulterer så også i det lavere energimærke. Modsat kulfri-moterer er der flere dele at skifte ved et eventuelt nedbrud. Desuden er traditionelle motorer mindre støjeffektive.

Og nej, du skal ikke snydes for top fede teknologier:

Miele SoftCare-tromle

Den patenterede tromle fra Miele er ekstra skånsom mod dit tøj. Tromlen skaber en find vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen, som skåner tøjet effektivt. Det tyske institut wfk-Forschungsinstitut bekræfter at denne teknologi faktisk virker.

Afbalanceret centrifugering

Under centrifugering tjekker vaskemaskinen konstant om tøjet ligger jævnt fordelt. Hvis det på noget tidpunkt hober sig op et sted, stopper den centrifugeringen, og laver specielle tromlebevægelser for udjævne tøjet, og forsætter derefter.

Udover at være billigere end LG’s rival, er den også den mest holdbare vaskemaskine tilgængelig lige nu. Miele sætter deres vaskemaskiner gennem hårdere teste end nogen anden producent. Dette gør deres vaskemaskiner helt utrolige slidstærke. Den her vaskemaskine har en driftstid på 10.000 timer, som i praksis er 20 år.

Og med de 6 vaskeprogrammer – Automatic Plus, Bomuld, Finvask, Strygelet, Skjorter, Uld (håndvask), Ekspres 20, Mørkt/Jeans, Pumpe/centrifugering – har den måske ikke det meste at vælge imellem, men den får jobbet klaret.

Her er brugerne også rigtige glade og tilfredse. Vaskemaskinen scorer i gennemsnit 4,2/5. En bruger skriver bland andet:

”Miele maskinen lever 100% op til mine forventninger. Betjeninger er nem og så vasker det tøjet helt rent. ”

Skal du købe den?

Den er testvinder 2015 host Tænk.dk. Og den har 30 graders vask, modsat LG’s vaskemaskine. Den er også billigere, og lige så strøm- og vandeffektiv som den anden. Hvis du virkelig vil have denne vaskemaskine, er der intet der holder dig tilbage.

Hvad er forskellen på de to vaskemaskiner?

LG’s vaskemaskine har lavere energiforbrug (175 kWh/år) som giver den energimærke A+++, modsat Mieles A++. LG’s bruger mere vand om året. Til gengæld har LG’s lavere restfugtighed og højere centrifugeringsevne. Med hensyn til støjniveau er det sådanset det samme. LG har 13 vaskeprogrammer modsat Mieles blotte 6 programmer, det kan betyde bedre finjustering på LG. Desuden har LG en lettere brugergrænseflade. Se forskellen på billederne nedenunder. Miele har gået efter en traditionel motortype, hvor LG har gået all-in og har sat en kulfri DirectDrive motor i, som er meget holdbar. Så holdbar at LG har givet 10 års motorgaranti. Det betyder så at hvis det ikke er motoren der går i stykker, skal det dækkes af en anden garanti.

Vi anbefaler LG’s F1496TDA3 på grund af alle de brugbare funktioner den har, brugervenligheden, vaskekapaciteten og så er den super energieffektiv. Er du mere til at det bare fungerer i lang tid, men med mindre fokus alle mulige smarte funktioner skal du nok investere i den blot meget simple og fungerende Miele WDA100 NDS, eller måske læse de andre artikler på siden, hvor vi anbefaler andre vaskemaskiner efter andre behov.

One thought on “Bedste frontbetjente vaskemaskine

Skriv et svar